Gratis verzending vanaf
€75,- in Nederland
Plantgarantie
De beste kwaliteit planten vers van de kwekerij!
Bezorging in NL, BE & DE
Ma-vrij: 08:00 tot 12:00

Het aanplanten van een beukenhaag. Meest gemaakte fouten en advies.

Leestijd:

Het aanplanten van een beukenhaag. Meest gemaakte fouten en advies.

Beukenhaag

 

De beukenhaag is een van de meest verkochte hagen in het Nederlandse straatbeeld. In de seizoenen verandert deze haag van groen/rood afhankelijk van de kleur beukenhaag naar kastanje/tabaksbruin. De beukenhaag creëert een prachtige natuurlijke uitstraling in jouw tuin. Vandaar dat deze haag vaak gebruikt wordt door zowel hoveniers als consumenten. De beukenhaag is een niet veeleisende haagplant maar toch zijn er zijn er wat dingen waar je rekening mee dient te houden. Houdt er in ieder geval rekening mee dat je niet een van de meest gemaakte fouten maakt bij het aanplanten van jouw beukenhaag. Daarom geven wij jou advies over het aanplanten van jouw nieuwe beukenhaag.

Het kiezen van de verkeerde grondsoort

Een van de meest gemaakte fouten bij het aanplanten van een beukenhaag is het kiezen van de verkeerde grondsoort. Het aanplanten van een beukenhaag in zware kleigrond vindt de beukenhaag niet fijn. De beukenhaag houdt niet

van natte voeten daarom is drainage erg belangrijk voor de beukenhaag.
Door het kiezen van de juiste grond zal de beukenhaag zich voelen als een
vis in het water. Kies voor onze aanplantgrond. Deze grond zorgt voor goede drainage en zit vol met Rhizoplus. Rhizoplus is een mengsel van mycorrhiza, bacteriën en schimmels die het bodemleven verrijkt waardoor de bodemstructuur en wortelvorming van de plant verbetert. Dit zorgt voor een uitstekende groei van jouw nieuw beukenhaag.

Een tip! Heeft u een erg natte bodem in jouw tuin? Dan is de Haagbeuk een betere haag om in jouw tuin aan te planten. De haagbeuk verdraagt natte voeten en zandgrond veel beter. De haagbeuk is geen beuk maar een boom uit de berkenfamilie. Qua uiterlijk lijkt de haagbeuk erg op de beukenhaag. Het verschil met de beukenhaag is dat de haagbeuk zijn blad verliest in de winter. Dat neemt niet weg dat ook de haagbeuk een prachtige keuze is voor in jouw tuin. Ook deze haag kenmerkt zich door zijn prachtige kleurenspektakel in de herfst. Een echte eye-catcher voor in jouw tuin.

Aanplantgrond beukenhaag

Tijd van aanplanten van jouw beukenhaag

Als je een beukenhaag met blote wortel aanplant in een extreem warme periode gaat de beukenhaag het gegarandeerd niet redden. Kies daarom de juiste tijd om de beukenhaag aan te planten. Plant de beukenhaag met blote wortel wanneer er geen zware regenval is geweest, er geen vorst in de grond zit. Door zware regenval zal de grond te nat zijn en zal de beukenhaag verdrinken. Wanneer er vorst in de grond zit zal dit de haagplanten schade toebrengen welke soms niet te herstellen zijn. Dat neemt niet weg dat de winter een uitstekende tijd is om de beukenhaag aan te planten. Er zijn genoeg dagen dat het prima weer is en er geen vorst in de grond zit.

Maar welke omstandigheden zijn dan wel perfect om jouw beukenhaag aan te planten? Plant de beukenhaag met blote wortel tussen oktober en april wanneer de temperatuur mild is, redelijk droog weer is en er geen vorst in de grond zit. Beuken in pot kunnen daarentegen het hele jaar door geplant worden. Let er wel op bij het aanplanten van beukenhagen in pot dat het niet extreem warm is. Dat is niet bevorderlijk voor deze haagplanten.

Te weinig snoeien van de beukenhaag

De beukenhaag is het mooiste wanneer de beukenhaag strak gesnoeid is. Iedereen wilt graag een mooie volle strakke beukenhaag met veel vertakkingen. Hoe doe je dat? Dat doe je door de beukenhaag regelmatig te snoeien. Ze zeggen wel eens. Snoei geeft bloei en zo is het. Met het snoeien van de beukenhaag worden nieuwe vertakkingen gestimuleerd en krijg je een steeds compactere en dichte beukenhaag. Wanneer je de beukenhaag te weinig snoeit, zal de beukenhaag minder compact en dus dunner worden. Het beste is om jouw beukenhaag twee maal per jaar te snoeien, Zowel in het voorjaar als daarna in het najaar.

Het is belangrijk dat je de beukenhaag na het aanplanten al snoeit. Door de uitstekende toppen van de beukenhaag te snoeien zorg je ervoor dat de beukenhaag al vroeg nieuwe vertakkingen krijgt waardoor jij een mooie volle
compacte beukenhaag krijgt. Dit is een van de meest gemaakte fouten bij het aanplanten van een beukenhaag. Wanneer je niet op tijd snoeit heb je er later spijt van.Snoeien beukenhaag

Wanneer je de beukenhaag aanplant zoals beschreven in deze en de vorige blog geniet je jaren lang van jouw beukenhaag. Wist je dat een beukenhaag wel 200 tot 400 jaar oud kan worden met de juiste verzorging. Wil jij ook zo’n mooie beukenhaag? Bestel de groene beukenhaag en rode beukenhaag veilig en snel op onze webshop.