Gratis verzending vanaf
€75,- in Nederland
Plantgarantie
De beste kwaliteit planten vers van de kwekerij!
Bezorging in NL, BE & DE
Do 20-vrij 21: Telefonisch niet bereikbaar

Stappenplan voor het succesvol aanplanten van jouw haag!

Leestijd:

Stappenplan voor het succesvol aanplanten van jouw hagen!

STAP 1:

Benodigdheden

STAP 2: 

Wortelsnoei

Bij de haagplanten met een blote wortel knip je ongeveer 1/3 van de wortels af. Zo kan de haagplant makkelijk vocht opnemen. Bij planten in pot, haal je de pot van de plant af en knijp je het wortelgestel los.

STAP 3:

Lijntje spannen

Voor het aanplanten van een rechte haag span je eerst een lijn. Zet de twee stokken recht tegenover elkaar op de afstand waar je de haag wilt planten. Span het draad tussen de 2 stokken. Trap de stokken goed in de grond en zorg dat het draad goed gespannen is.

STAP 4:

Maak de plantsleuf

Steek met de schop een rechte lijn uit op de hoogte van de gespannen lijn. Tegen de recht uitgestoken kant plaatst je straks de haagplanten. Zo blijven de haagplanten al mooi recht staan. Wanneer je de kant hebt uitgestoken graaf je de rest van de geul af tot +/- 40 cm diep en breed. Gooi een aantal emmers water onderin het plantgat. 

STAP 5:

De grondverbetering

Strooi de aanplantgrond over de uitgeschepte grond en meng dit goed door elkaar. Strooi ook aanplantgrond onder in het plantgat. Wij raden aan om 1 zak aanplantgrond per strekkende meter te gebruiken.

STAP 6:

Het aanplanten van jouw haag

Plaatsalle haagplanten tegen de rechte kant van de plantsleuf. Daarna schep je de gemengde grond in de plantsleuf. Wanneer alle grond in het plantgat ligt trek je de haagplanten naar je toe in de gewenste vorm. Bij een enkele rij plaats je ze recht naast elkaar. Bij een dubbele rij plaats je de haagplanten in een W-vorm.

STAP 7:

Aantrappen

Trap de haagplanten goed aan door om de haagplanten heen te stappen. Zo komen jouw haagplanten goed vast te staan.

STAP 8:

Water geven

Geef voldoende water na het planten blijf dit ook doen in droge periodes zeker het eerste jaar na de aanplant.