Gratis verzending vanaf
€75,- in Nederland
Plantgarantie
De beste kwaliteit planten vers van de kwekerij!
Bezorging in NL, BE & DE
Ma - Vrij: 08:00 - 12:00

Waar zet je de hortensia in de tuin?

Leestijd:

De Boerenhortensia

Hydrangea macrophylla oftewel de Boerenhortensia. Je hoort het al er zit hydro verscholen in de plantnaam. Hydro betekent water. Dat wil zeggen dat deze Hortensia veel water nodig heeft. Zeker als de zon gaat schijnen is de boeren hortensia een echte slurper. Zet hem dus liever niet in de directe middag zon.

Zet hem in de halfschaduw onder een grote struik, grote boom of aan de noord of oostkant van een schutting of een haag. Dan hoef je de Hortensia het minste water te geven en doet hij het best.

Hortensia in de volle zon planten

Heb jij alleen maar zon in de tuin? Heerlijk! Maar zorg dat jouw nieuwe hortensia’s in een vochtvasthoudende grond worden geplant. Zodat de grond extra water kan bevatten voor als de hortensia het in de warme zonnige periodes echt nodig heeft. Je kan ook gebruiken voor een druppelslang welke je tussen de planten doorlegt. Doormiddel van een druppelslang zorg je dat al jouw planten op tijd en genoeg water krijgen. Zeker ideaal voor op de warme zomerse dagen.

Wanneer geef je jouw Hortensia water?

Je hebt intussen denk wel door dat de Hortensia’s enorm van water houden. Daarnaast kunnen ze ook nog eens communiceren. Ze doen aan non-verbale communicatie. Haha. De Hortensia geeft vanzelf aan of hij water nodig heeft. De bladeren gaan slapen hangen en de bloemen gaan kantelen. Kom direct in actie wanneer dit gebeurd, ook al is het midden op de dag. Geef met een tuinslang of gieter de hortensia een flinke scheut water bij de kluit. Binnen een paar uur heb jij weer een frisse Hortensia.

Hortensia in de schaduw planten

Wanneer je alleen schaduw hebt in de tuin is dat geen probleem voor de Hortensia. Het enige wat er kan gebeuren de Hortensia iets minder uitbundig zal groeien.

Juiste grond voor de Hortensia

Onze Culvita aanplantgrond zuurminnend Bio is uitermate geschikt om jouw Hortensia’s in te planten. Daarnaast adviseren wij om Pokon Hortensia voeding te gebruiken. Deze mest verrijkt met in de natuur voorkomende mineralen (zeoliet en algen), voedt de plant en verbetert de grond. Deze organische voeding zorgt ervoor dat je Hortensia's uitbundig bloeien en meer weerstand krijgen.

Hortensia in een pot planten

Een Hortensia is zeer geschikt om in een pot voor op je terras te planten. Zorg dat de pot waarin je de Hortensia gaat planten, groot genoeg is. Als de pot groot genoeg is, heeft de hortensia genoeg ruimte om zijn wortels te ontwikkelen, vocht vast te houden en daardoor mooi uitbundig te kunnen bloeien.