Gratis verzending vanaf
€75,- in Nederland
Plantgarantie
De beste kwaliteit planten vers van de kwekerij!
Bezorging in NL, BE & DE
Ma-vrij bereikbaar tussen: 08:00 - 12:00

Met welke planten krijg ik vlinders in mijn tuin?

Leestijd:

Vlinders kunnen de bloemen in jouw tuin al van een aantal kilometer ruiken. Maar welke planten trekken nu het beste vlinders aan? Met name roze, blauw en paarse bloemen zijn aantrekkelijk voor vlinders.

De Vlinderstruik – Buddleja

De naam zegt het eigenlijk al. De Buddleja wordt ook wel vlinderstruik genoemd. De Buddleja is beschikbaar in heel veel verschillende kleuren. De meest verkochte soorten Buddleja’s die aantrekkelijk zijn voor vlinders zijn: De Buddleja davidii ‘Nanho Blue’, Buddleja davidii ‘Nanho Purple’, Buddleja davidii ’Border Beaty’ en de Buddleja davidii ‘Black Night’. Dat komt door hun kleuren maar op de witte komen ze ook zeker af.

Lavendel – Lavandula

Deze plant is bijna in iedere tuin te vinden. De Lavendel staat bekend om zijn mooie paars fris geurende bloemen. De paarse kleur en de geur zijn zeer aantrekkelijk voor de vlinders.

De vlambloem – Phlox

De Phlox ook wel Vlambloem genoemd is beschikbaar in verschillende soorten en kleuren. Ze zijn er in de volgende kleuren: roze, rood, blauw, paars en wit. De Phlox bloeit voornamelijk van de zomer richting het najaar. De vlinders komen graag af op de prachtige bloemen van de Vlambloem. De Phlox zijn avondbloeiers hier komen dus veel nachtvlinders op af.

Rode zonnehoed – Echinacea purpurea

De Echinacea purpurea oftewel de Rode zonnehoed is een tuinplant met opvallend grote bloemen die lijken op een zonnehoedjes. Deze maken de plant zeer aantrekkelijk voor vlinders. Rode zonnehoed klopt niet altijd meer. De originele kleur van de rode zonnehoed is rood maar inmiddels zijn er vele andere kleuren gekweekt.

IJzerhard - Verbena bonariensis

IJzerhard waarvan de Latijnse naam Verbena bonariensis is, is een zeer gewilde plant voor in de tuin onder de vlinders. Het lijkt een grote bloem maar bestaat eigenlijk uit allemaal verschillende kleine paarse bloemetjes. Het geeft jouw tuin een prachtig aanzicht, zeker wanneer er van die mooie vlinders omheen zweven.