Gratis verzending vanaf
€75,- in Nederland
Plantgarantie
De beste kwaliteit planten vers van de kwekerij!
Bezorging in NL, BE & DE
Ma-vrij bereikbaar tussen: 08:00 - 12:00

Kleine pampasgras variant ontwikkelt door onze leverancier! De Cortaderia ‘Tiny Pampa’

Leestijd:

We kennen hem allemaal wel de Cortaderia Selloana. Het hoge siergras met de mooie dikke lange zilverwitte pluizige pluimen die ver uitsteken boven de fris groene lange dunne bladeren. Deze worden in de winter voornamelijk gebruikt als decoratie in huis. Deze soort kan wel een hoogte krijgen van zo’n 250 centimeter hoog en 150 centimeter breed. Het is een echte eyecatcher maar je hebt er wel de ruimte voor nodig.

Onze leverancier heeft daarom hetzelfde soort siergras ontwikkelt in een variant die klein blijft. De naam van deze pampasgras variant is de Cortaderia ‘Tiny Pampa’.

De Cortaderia ‘Tiny Pampa’ kan een maximale hoogte van zo’n 75 centimeter bereiken en is daarmee geschikt voor elke tuin maar kan hij ook geplant worden in een pot voor op het terras.

Zoals eerder aangegeven worden de pluimen vaak gebruikt als decoratie. De pluimen kunnen van de Cortaderia worden afgeknipt en zonder water in een vaas worden gezet. Het maakt je woonkamer gezellig en sfeervol. Deze plant heeft dus een dubbele functie voor zowel binnen als buiten.

Verzorging van de Cortaderia

De Cortaderia is een siergras dat elk jaar opnieuw groeit. Je stimuleert de groei als je de plant begin maart tot ongeveer 20-30 centimeter van de grond terugsnoeit. Dan staat hij er in mei al weer florissant en vol bij.

Standplaats Cortaderia

Zet de Cortaderia in de volle zon. Hoe meer zon het pampasgras krijgt hoe beter die het gaat doen.

Cortaderia water geven

Omdat de Cortaderia graag in de zon staat is hij ook vrij dorstig. Geef hem in de warmere periode elke dag water en hij wordt net zo mooi als op alle plaatjes die je voorbij ziet komen.