Gratis verzending vanaf
€75,- in Nederland
Plantgarantie
De beste kwaliteit planten vers van de kwekerij!
Bezorging in NL, BE & DE
Ma-vrij: 08:00 tot 12:00

De beste klimplanten voor tegen jouw schutting

Leestijd:

Ben jij op zoek naar de beste groenblijvende klimplanten voor tegen jouw schutting in de volle zon of in de schaduw? Lees dan snel verder.

Groenblijvende klimplanten voor in de schaduw

Wanneer jouw schutting bijna de hele dag in de schaduw ligt kom al snel uit bij de sterkste klimplant die je een veel tuinen voorbij ziet komen. De Latijnse naam hiervoor is Hedera maar iedereen kent hem als de klimop.

Hedera Hibernica - Grootbladige klimop

Het is een van de bekendste soorten klimop die we kennen. Oersterk, snelgroeiend en kan op elke plek in de tuin. Wanneer je jouw tuinafscheiding snel dicht wilt hebben is dit de ideale keuze. Met zijn zelf hechtende zuignapjes klimt hij vanzelf tegen je schutting aan. Wanneer je deze klimop zijn gang laat gaan kan hij tot wel 10 meter lang worden.

Hedera Helix - Kleinbladige klimop

De Hedera Helix heeft ten opzichte van de Hedera Hibernica een kleiner blad. Ook deze variant is geschikt voor alle plekken in je tuin. Groeit hij zeer snel en is ook oersterk

Groenblijvende klimplanten voor halve schaduw

Staat jouw afscheiding voor de helft van de dag in de zon en de helft van de dag half in de schaduw? Dan kunnen de volgende klimplanten zeer geschikt voor je zijn.

Tracholospermum jasminoides – Toscaanse Sterjasmijn

Deze winterharde klimplant is opgewassen tegen deels zon en deels schaduw. Met zijn donkergroene glanzende blad en sterk wit fris geurende stervormige bloemen is het een lust voor het oog. De Sterjasmijn kan een maximale hoogte bereiken van zo’n vier meter hoog. De bloemen bloeien van ongeveer mei tot en met september.

Lonicera japonica ‘Halliana’- Kamperfoelie

De Lonicera japonica ‘Halliana’ is een sterk geurende kamperfoelie die goed bestand is tegen deels zon en deels schaduw. Deze klimplant kan een hoogte van vijf meter bereiken en heeft mooie bloemen die van wit naar licht geel verkleuren. Deze Lonicera is winterhard en half wintergroen.

Groenblijvende klimplanten voor in de volle zon

Staat jouw schutting in de volle zon? Ga dan voor de volgende klimplanten.

Clematis armandii

De Clematis armandii is een groenblijvende Clematis die goed bestand is tegen de volle zon. Van maart tot en met mei heeft deze Clematis mooie witte heerlijk geurende stervormige bloemen. Deze klimplant bereikt een maximale hoogte van ongeveer vijf meter en is ideaal om als klimplant te gebruiken in de zon.

Clematis armandii ‘Apple Blossem’

De Clematis armandii ‘Apple Blossem’ lijkt erg op de bovenstaande variant maar heeft lichtroze bloemen. Voor de rest is ook deze klimplant uitermate geschikt om in de volle zon te planten, heeft hij heerlijk geurende bloemen en is het een snelle groeier.