Gratis verzending vanaf
€75,- in Nederland
Plantgarantie
De beste kwaliteit planten vers van de kwekerij!
Bezorging in NL, BE & DE
Do 20-vrij 21: Telefonisch niet bereikbaar

De beste buxusvervanger de Ilex crenata "Dark Green"

Leestijd:

Sinds een aantal jaren wordt de Buxus enorm geteisterd door de Buxusmot, de Buxusrups en verschillende schimmels. Daarom kan je het beste een Ilex crenata "Dark Green" oftewel de Japanse Hulst kopen.

De Ilex crenata "Dark Green"

De Ilex crenata "Dark Green" heeft dezelfde uiterlijke kenmerken als de buxus maar bloeit van mei tot en met juni met opvallend mooie witte bloemetjes. Het blad van de Ilex crenata "Dark Green" lijkt sprekend op het blad van de buxus het is alleen iets donkerder groen wat hem wat ons betreft nog een stukje stoerder maakt.

Groei van de Ilex crenata "Dark Green"

Met zijn compacte groei en opgaande twijgen is het een ideale plant om als haag te gebruiken. Hij is door zijn compacte groei ideaal om te gebruiken voor kleine volle hagen maar door zijn opgaande twijgen ook geschikt als hogere haag. Hoe vaker je de haag snoeit, hoe compacter die wordt.

Hoeveel Ilex crenata "Dark Green" stuks per meter?

Hoeveel stuks je van de Ilex crenata "Dark Green" nodig hebt per strekkende meter zie je in het onderstaande overzicht:

Hoogtemaat:

Aantal:

Afmeting plantgat:

15/+cm

8

15x15cm

20/+cm

7

15x15cm

30/+cm

6

20x20cm

30-40cm

5

25x25cm

40/60cm

5

25x25cm

70/+cm

4

25x25cm

 

Standplaats Ilex crenata "Dark Green"

Je kunt deze buxusvervanger zowel in de schaduw als in de volle zon planten.

Aanplanten Ilex crenata "Dark Green"

Graaf een geul met het formaat zoals staat in het bovenstaande overzicht. Spit de grond in de geul goed om en vul de geul +/- 10 centimeter met onze Culvita aanplantgrond bio. Mix daarna de aanplantgrond met de organische meststof Pokon hagen en beukenvoeding. Dit zorgt voor een juiste bodemstructuur waardoor de haag zijn voedingsstoffen op een juiste manier in zicht op kan nemen en jij daarna zonder zorgen van jouw haag kan genieten. 

Vul de geul daarna aan met de grond die je uit de geul hebt geschept en meng het goed door elkaar. Plaats nu de planten in de geul tot de wortels mooi onder de grond zitten. Druk de planten daarna goed aan. Een kind kan de was doen. Geniet nu lekker van jouw nieuw aangeplante haag.

Ilex crenata "Dark Green" snoeien

De Ilex crenata "Dark Green" heeft eind mei en begin september een snoeibeurt nodig om de Ilex zo compact mogelijk te laten groeien. Eind mei kan je de Ilex crenata "Dark Green" iets dieper snoeien en begin september oppervlakkig. Zo zorg jij dat jouw haag mooi strak en compact blijft.