Gratis verzending vanaf
€75,- in Nederland
Plantgarantie
De beste kwaliteit planten vers van de kwekerij!
Bezorging in NL, BE & DE
Ma-vrij: 08:00 tot 12:00

Bamboe in je tuin?! Waarom wel?

Leestijd:

Het eerste wat je denkt als je denkt aan een bamboe is “Oei deze gaat door heel mijn tuin woekeren”. Bij Tuinplantenloods.nl verkopen wij alleen niet woekerende bamboesoorten zodat jij je daar niet druk over hoeft te maken. De niet woekerende bamboesoorten herken je aan de Latijnse naam Fargesia. Ga dus niet voor een Phyllostachys  (woekerende bamboe) maar voor een Fargesia deze woekert absoluut niet.

De bamboe geeft jouw tuin een luxueuze, sfeervolle en exotische uitstraling. De Fargesia soorten groeien vaasvormig zijn volledig wintergroen en winterhard. De bamboe wordt uiteindelijk zo’n 80 tot 100 centimeter breed en ongeveer 3 meter hoog. Schrik daar niet van. De bamboe is goed te snoeien.

Groei Fargesia bamboe

Kenmerkend aan de Fargesia is dat hij niet woekert. Dat wil zeggen dat de nieuwe scheuten in de plant omhoog komen en zoals de andere soorten dus niet een meter verderop. Dat betekent dat de bamboe naarmate hij ouder wordt alleen maar voller wordt. Deze soort is dus ook uitermate geschikt als haag.

Fargesia bamboe als haag

Je kan de bamboe zowel als haag als solitair planten. Als haag creëer je een zeer luxe, sfeervolle en exotische uitstraling aan jouw tuin. Hoeveel bamboe heb jij nodig per strekkende meter? Dat hangt af van de planthoogte die jij wilt gaan gebruiken voor jouw afscheiding. Zie in het onderstaande overzicht hoeveel bamboe jij per strekkende meter nodig hebt.

Hoogtemaat:

Aantal:

Afmeting plantgat:

40-60cm

5

20x20cm

60-80cm

4

20x20cm

80-100cm

3

30x30cm

100-125cm

3

30x30cm

125-150cm

3

30x30cm

150-175cm

2

40x40cm

175-200cm

2

50x50cm

200-250

2

50x50cm

 

Fargesia water geven

Een bamboe houdt wel van een beetje water. De Bamboe geeft eigenlijk zelf aan als hij water nodig heeft. De bladeren van de bamboe zullen gaan opkrullen. Dat doet de bamboe zodat hij minder water verdampt waardoor hij ook minder nodig heeft. Maar dat is wel een teken om de plant extra water te geven. Vooral tijdens warme zomerdagen is het advies om de bamboe elke dag water te geven. Uiteraard geen water geven in de volle zon maar in de avond als de zon niet direct meer op de plant staat.

Bamboe snoeien

Van nature zijn Fargesia soorten erg compact van zichzelf. Toch kan jij ze nog compacter en voller maken door de bamboe te snoeien. Gebruik een normale snoeischaar en knip de bamboe in de vorm die je wilt. In principe kan je de bamboe het hele jaar door snoeien. Zelfs in de winter. Als je de bamboe wilt verjongen is het aan te raden om jouw bamboe in de zomer te snoeien. De groei van de bamboe wordt hiermee gestimuleerd en de nieuwe scheuten zullen meteen uitlopen.

Bamboe grond en meststof

Wij adviseren om de bamboe aan te planten in normale Culvita potgrond Bio met een toevoeging van Pokon Siergrassen & Bamboe meststof. Deze meststof heeft een 3-1 werking. Dat wil zeggen dat hij de plant voedt met de voedingsstoffen die hij nodig heeft. De bodem verbetert, wat ervoor zorgt dat de bamboe zijn water goed kan reguleren en het versterkt de plant waardoor hij goed bestand is tegen plagen, ziektes en vorst. De meststof gebruik je 2x per jaar. Vroeg in de lente en midden in de zomer.

Wij verkopen de volgende soorten niet woekerende bamboe...

Fargesia rufaFargesia murieliae 'Jumbo'Fargesia 'Jiuzhaigou 1'Fargesia nitida 'Black Pearl'Fargesia scabrida 'Asian Wonder' Fargesia robusta 'Campbell'Fargesia murieliae 'Simba' en de Fargesia 'Obelisk'.